Сиромашкото лято си отиде, в петък ще нахлуе по-студен въздухПрез почивните

...
Сиромашкото лято си отиде, в петък ще нахлуе по-студен въздухПрез почивните
Коментари Харесай

Първите валежи от сняг ще бъдат в София

Сиромашкото лято си отиде, в петък ще нахлуе по-студен въздух

През почивните дни облачността беше по-често забележителна и донесе превалявания през неделния ден. Температурите също внезапно се намалиха.

" На 2 ноември имаше връх в Пловдив - 30 градуса, но сиромашкото лято ни напусна публично и ни следва динамична седмица, тъй като през първите дни времето ще ни държи в есенна конюнктура и до края на седмицата е допустимо зимата да " почука " на вратата ни. Температурите ще се намалят много ", каза синоптикът на Александрина Янкова в студиото на " България заран ".

Тя показа, че до четвъртък ще усетим сензитивното захлаждане.

" От през днешния ден до сряда ни чакат повече мъгли и ниска облачност, а в средата на деня - повече слънчево време. Температурите ще са в интервала сред 15 и 19 градуса. Вторник, сряда и четвъртък ще бъдат с 1-2 градуса по-ниски. В петък вятърът ще се ориентира от североизток и ще нахлуе по-студен въздух, който ще намали температурите. Тогава е допустимо да има и валежи в обитаемоте места, границата сред дъжд и сняг ще е под 1000 метра надморска височина ", добави Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ първите превалявания от сняг се чака да бъдат в столицата.

" Все по-често към този момент ще се радваме на снежните картини, макар че дълготрайната прогноза за зимата е с 1-1,5 градуса по-топла. А над Балканите ситуацията ще се възстановява, преваляванията ще стопират и ще доминира раздрана облачност. В Гърция имаше много тежка конюнктура, още веднъж наводнения. Много от магазините са под вода, няма съществени материални вреди ", акцентира синоптикът.

Янкова добави, че захлаждането ще е кратковременно: " Към средата на месеца ще се редуват по-топли и по-студени дни. Няма да има толкоз превалявания, повече ще доминират слънчевите дни. Към края на ноември температурите ще паднат към този момент по-чувствително и захлаждането ще продължи по-дълго. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР